Logga in

Hemsidan och Utrymmet

Här kan du läsa mer om hur du använder MVP:s hemsida och den digitala plattformen Utrymmet.


Hemsidan

På hemsidan hittar du allt material som ingår i MVP – allt ifrån introduktion och teori till samtliga lektioner. Det är på hemsidan du förbereder dig inför att leda lektioner och det är också från hemsidan du startar lektionerna.

Under respektive lektion på hemsidan kan du se både bilder, instruktioner och filmer som ingår i lektionen, allt utan att behöva gå vidare till Utrymmet. När det sedan är dags att genomföra lektionen klickar du dig vidare till Utrymmet med knappen ”Starta lektion”.

Utrymmet

Utrymmet är den digitala plattform där lektionerna genomförs. Nedan finns instruktioner för hur du använder plattformen.

Tre olika vyer

I Utrymmet finns tre olika vyer:

  1. Ledarrvy. En vy för dig att styra presentationen med.
  2. Projektorvy. En vy att visa på projektor för en grupp.
  3. Deltagarvy. En vy för deltagarna där de kan följa presentationen på sin egen enhet.

Ledarvyn

I ledarvyn styr du din lektion med hjälp av piltangenterna eller genom att trycka på pilarna med muspekaren. I anslutning till varje bild hittar du instruktioner till dig som ledare. Under varje instruktion finns även instruktionen till nästa bild, så att du kan se vad som kommer härnäst.

Uppe till höger i fönstret på ledarvyn finns två länkar. En för att öppna upp fönstret med projektorvyn och en länk att ge ut till eleverna där de kan följa presentationen och svara på frågor.

Projektorvyn

Projektorvyn är ett särskilt fönster att visa på projektorn (eller annan storbildskärm) för gruppen. Där startas och spelas filmer upp. Du behöver aktivera Utvidga skrivbordet (PC) eller Avvaktivera skärmdubblering (MAC).

Deltagarvyn

I deltagarvyn kan deltagarna själva följa med i lektionen, se på filmer och svara på frågor. Där finns också möjlighet att välja språk. När en deltagare först går in på länken kan hen fylla i kön, ålder och språk. Kön och ålder kan användas endast för statistikbehandling, men inte i den enskilda gruppen.


Webbplatsen använder cookies. Läs mer i vår integritetspolicy om cookies och hur vi hanterar personuppgifter.