Logga in

22

sep

Webbinarium: Våld i populärkultur

Den 29 september kl 18-19.30 bjuder projektet Samspel in till ett webbinarium med tema Våld i Populärkultur.

Anmälan: https://ebas.sverok.se/registrations/add/1006 

Människor i alla åldrar fascineras av våld i media. Med jämna mellanrum väcks debatten om vad detta egentligen gör med oss – hur påverkas vi av att förkovra oss i True Crime-poddar? Blir man våldsam av att spela GTA? Och från vilken ålder kan man låta barnen kolla på skräckfilm? Oavsett vad man själv gillar kan ingen förneka att många älskar när det är läskigt, äckligt och fruktansvärt.

Följ med på en djupdykning med skräckexperten Gabrielle de Bourg om vad det är som lockar med våld i populärkultur. Lyssna på vad forskningen säger om hur barn påverkas – eller inte påverkas – av att omges av våldsskildringar. Gör fantasivåldet barn avtrubbade inför faktiska våldssituationer? Och hur kan vuxna stötta och sätta gränser utan att falla offer för moralpanik? Under kvällen kommer du få lyssna på en föreläsning samt ha chansen att ställa frågor och dela med dig av erfarenheter till de andra deltagarna.

Målgrupp

Webbinariet riktar sig främst till dig som möter barn mellan 10-15 år inom skola, fritidsverksamhet eller ideell sektor. Alla som är intresserade är dock välkomna att delta! Känn dig fri att bjuda in andra som du tror kan ha nytta av innehållet.

Vilka är vi?

Projektet Samspel drivs av Sverok – spelhobbyförbundet och organisationen MÄN. Projektet kommer under tre års tid utveckla metoder för våldsförebyggande arbete genom datorspel, rollspel och andra kreativa verktyg. Projektet drivs med stöd från Allmänna arvsfonden.

Läs mer om projektet på www.sverok.se/samspel.

Publicerat 22 september, 2023

Webbplatsen använder cookies. Läs mer i vår integritetspolicy om cookies och hur vi hanterar personuppgifter.