Logga in

Allmänt

Revidering 2021: samtliga lektioner uppdaterade

Utifrån samlade observationer och inkommen feedback av er ledare har vi i MVP-teamet nu gjort mindre och större revideringar av metodmaterial och stöddokument.

Nytt i metodmaterialet

Lektion 3: Killar och mäns våld (högstadiemanualen)
  • Övningen ”Varje dag” är uppdaterad med omformulerade stödfrågor.
Lektion 7: Heteronormen (högstadie- och gymnasiemanualen)
  • Övningen ”Ibland skrattar jag åt bögskämt” är uppdaterad med nya tidpunkter, frågor och stödanteckningar för att underlätta diskussionens fokus på normer.
  • Övningen ”Johans skor” är omgjord. Momentet heter nu ”I Elliots skor” och innehåller ett nytt mer målgrupps-anpassat rollspel med nya karaktärer och stationskort. Stödanteckningar är även förenklade för att underlätta tidigare otydliga moment.
Lektion 11: Våld, vad är det? (gymnasiemanualen)
  • Övningen ”Vad är samtycke?” är uppdaterad med omformulerade stödfrågor för att tydliggöra ett fokus på hur vi kan lyssna/känna in andra människors samtycke.
Lektion 12: Gränssättning (högstadiemanualen)
  • Övningen ”Vad är samtycke?” är uppdaterad med omformulerade stödfrågor för att tydliggöra ett fokus på hur vi kan lyssna/känna in andra människors samtycke.

Nytt bland stöddokument

Scenariobank
  • Under fliken stöddokument finns nu en ny scenariobank med målgruppsanpassade scenarion utifrån teman som: maskulinitetsnormer, trakasserier, homo- och transfobiskt våld, rasistiskt våld och sexualiserat våld. Dessa kan ni bläddra igenom och använda er utav om scenarier i lektionerna inte känns relevanta för er elevgrupp.
Information om MVP till vårdnadshavare
  • Ett informationsblad om MVP-programmet ligger nu ute under fliken stöddokument. Detta kan ni använda er av för att informera vårdnadshavare om skolans våldsförebyggande arbetet med MVP. Texten är en mall som alltså kan laddas ned, anpassas och skrivas om utifrån era behov.

Vi hoppas ni ska uppskatta de uppdateringar som gjorts. Har ni frågor eller funderingar som rör årets revidering kan ni alltid kontakta oss på utbildning@mfj.se.

Vänliga hälsningar,
MVP-teamet på MÄN

 

 

Publicerat 30 augusti, 2021

Webbplatsen använder cookies. Läs mer i vår integritetspolicy om cookies och hur vi hanterar personuppgifter.