Logga in

Allmänt

Save the date 7 september: Digital nätverksträff om spel, barn och våldsprevention

Barn lever i en alltmer digital värld där vuxna inte alltid har insyn. 83% av svenska 9-12-åringar uppger att de spelar digitala spel varje dag (Ungar och Medier 2019). Hur kan spel vara ett verktyg för att främja barns normkritiska förmågor? Och hur kan vi som vuxna främja barnens spelande? Hur kan vi se till att barn får trygga digitala miljöer där lust, lek och lärande står i centrum – både i och utanför skolan?

Den 7 september kl 18-19.30 bjuder projektet Samspel in till en digital nätverksträff i syfte att utbyta erfarenheter med varandra. Nätverksträffen kommer bestå av en kort föreläsning på temat och diskussioner i smågrupper.

Målgrupp

Professionella som jobbar med barn 10-12 år i skolan och fritidsverksamhet samt ledare/aktiva som möter barn 10-15 år i ideella verksamheter. Delar av programmet kommer vara gemensamt.

Anmäl dig nu! https://ebas.sverok.se/registrations/add/697

Vilka är vi?

Projektet Samspel drivs av MÄN och Sverok – spelhobbyförbundet. Projektet kommer under tre års tid utveckla metoder för våldsförebyggande arbete genom datorspel, rollspel och andra kreativa verktyg. Utöver det kommer projektet även att skapa nätverk för personer som arbetar professionellt eller ideellt i barns närhet, samt ta fram en trygg onlineplattform för spel, riktad till barn under 15 år.

Projektet drivs med stöd från Allmänna arvsfonden.

Läs mer om projektet på MÄN:s hemsida.

Publicerat 01 juni, 2021

Webbplatsen använder cookies. Läs mer i vår integritetspolicy om cookies och hur vi hanterar personuppgifter.